Синьото сирене беляза делото срещу бившия шеф на „Топлофикация" София Валентин Димитров.

Сред любимите деликатеси на Топлото е именно синьото сирене.
Спорен момент се оказа дали луксозното сирене може да бъде представителен разход или не.

"Рокфорът" е най-прочутият вид синьо сирене. Начинът на приготвяне е тайна, която знаят само в южна Франция. Една част от рецептата е известна -  прави се от овче мляко. "Рокфорът" е кралят на сирената.

"Горгозола" и "Силтън" са другите предпочитани видове от синия деликатес. У нас видовете синьо сирене, които се предлагат са с масленост около 50 - 60 %. Средната цена за 100 грама е около 2 лв.

100 грама „Бергадер" струва 1,65 лв., също толкова струва и 100 гр. „Пандур". Малко по-скъпо 1,92 лв. струва „Долче Кремозо".

„Дорблу" струва 2,19 лв., а срещу 2,26 лв. може да сложите на трапезата си "Еделпилц". „Паладин" е само с 14 стотинки по-скъп 2,49 лв. за сто грама.

На прекрасния вкус на „Розенбьорг" може да се насладите срещу 2, 65 лв. за сто грама.

Най-скъпото, което се предлага е "Валмонд" 4,69 за сто грама.