Тази година сме твърдо убедени, че трябва да сграбчим навреме сезона на дребните плодчета и да го задържим максимално дълго.

Понеже обожаваме малини, къпини, касис, боровинки и всякакви подобни дребни удоволствия, ви предлагаме и тематична рецепта.

Тя може да се приготви както под формата на лек десерт, така и като сладко-солено предястие в зависимост от използваните съставки.

Необходими продукти за 4 порции:

500 грама козе сирене
4 супени лъжици полутечен мед
2 супени лъжици ситно нарязана мащерка
4 парчета готов блат за торта (може да се замени и с основа от бисквитено тесто без захар или просто маслени бисквити)
2 супени лъжици сладко от къпини
1 супена лъжица вода
къпини за украса

Начин на приготвяне:

В малка тенджера върху котлона смесете водата и сладкото и оставете да заври, докато бъркате постоянно. Когато сместа се превърне в гъст сироп, дръпнете и оставете да изстине.

Междувременно в купа смесете сиренето, меда и мащерката до получаване на хомогенен микс. Разпределете равномерно върху всяка от тестените основи.

Украсете с пресни къпини и напръскайте с глазурата, след което охладете за около час в хладилника.

Същото можете да направите и върху препечени хрупкави филийки, като глазурата отгоре не е задължителна.

И в двата случая крайният резултат може да бъде и оригинален ордьовър.