Пастет от сирене
Продукти за една порция:
40 г сирене, 1 яйце, 20 г олио, горчица и сок от лимони.
Техника на приготвяне.
Жълтъкът се бърка,налива се малко от олиото,прибавят се лимоновият сок и горчицата - получава се майонеза.
Сиренето се обезсолява и се смачква много добре с дървена лъжица.Смачканото сирене се прибавя към майонезата и пак се бърка до получаване на еднородна смес.
В някои случаи сиренето може да бъде на дребни бучки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
0 коментара:
Публикуване на коментар