вторник, 11 януари 2011 г.

Студени закуски (Ордьоври)

Пастет от сирене

Продукти за една порция:
40 г сирене, 1 яйце, 20 г олио, горчица и сок от лимони.

Техника на приготвяне.
Жълтъкът се бърка,налива се малко от олиото,прибавят се лимоновият сок и горчицата - получава се майонеза.
Сиренето се обезсолява и се смачква много добре с дървена лъжица.Смачканото сирене се прибавя към майонезата и пак се бърка до получаване на еднородна смес.

В някои случаи сиренето може да бъде на дребни бучки.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...