Начало За нас Реклама Контакти

Морковена супа с топено сирене

Снимка за Морковена супа с топено сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта за фина крем супа освен освен с приятната сладост на морковите радва сетивата и с интригуващи опушено-пикантни нотки на топено сирене, както и с лъчезарния си златист цвят.

СъставНеобходими продукти за 4-5 порции

  • 1 с. л. масло
  • 1 стрък праз или лук, ситно нарязани
  • 300 г настъргани моркови
  • 2 картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 150 г топено сирене, нарязано на кубчета
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загрятото масло се слагат празът, морковите и картофите. Разбъркват се 5-6 мин. с 1 ч. ч. вода, докато се задушат и поомекнат.

  • 2.

    Зеленчуците се заливат с 1,5 л студена вода, добавят се кубчетата сирене и супата се слага да заври на умерен огън, като от време на време се разбърква, за да се разтопи сиренето по-равномерно. Подправя се със сол и пипер на вкус. Като поври на слаб огън 10 мин., супата е готова. Сервира се с крутони или запечена филийка със сирене или кашкавал.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари