Необходими продукти:
750 г картофи
2-3 яйца
250 мл прясно мляко
150-200 г сирене
олио (или масло – по желание)
магданоз
черен пипер
мазнина (за пърженето)
Начин на приготвяне:
Изпържете картофите в загрятата мазнина., отцедете, изсипете в тавичка и посолете. Залейте със сместа, приготвена от прясното мляко, разбитите яйца и натрошеното сирене. Добавете парченца масло (или малко олио) и запечете ястието в умерено силна предварително загрята фурна. Преди поднасяне гарнирайте с накълцан магданоз и черен пипер.
750 г картофи
2-3 яйца
250 мл прясно мляко
150-200 г сирене
олио (или масло – по желание)
магданоз
черен пипер
мазнина (за пърженето)
Начин на приготвяне:
Изпържете картофите в загрятата мазнина., отцедете, изсипете в тавичка и посолете. Залейте със сместа, приготвена от прясното мляко, разбитите яйца и натрошеното сирене. Добавете парченца масло (или малко олио) и запечете ястието в умерено силна предварително загрята фурна. Преди поднасяне гарнирайте с накълцан магданоз и черен пипер.
- Тип ястие: основни без месо
- Кухня: българска
- Основни продукти: сирене/кашкавал/мляко, картофи
- Начин на приготвяне: пържена, печена
- Време за приготвяне: 60 - 120 минути